Fiskeresa till Norge våren 2020

Dags att planera för det nya året!
Har du en längtan att åka på en oförglömlig fiskeresa med likasinnade. Anmälningarna har börjat strömma in, men det finns fler platser kvar. Så är du sugen så tveka inte att höra av dig till oss med frågor etc. Eftersom efterfrågan är så stor på dessa resor, har vi bokat 20 platser till Å på södra Lofoten 7/5 till 14/5 2020. Vi har varit på denna plats tidigare och alla tyckte att det var ett kanonställe.Men vi har alltid rest på våra Norgeresor på hösten, och efter pratat med guiderna och fått klart för oss att maj är guidernas favoritmånad. Dels för att det fortfarande finns stor skreitorsk kvar och hälleflundrorna har gått in på grundare vatten och även chans till att fånga havskatt. Och en av anledningarna att åka i maj är att det är i princip ljust dygnet runt, så det innebär mera fisketid. Det blir sex hela fiskedagar där uppe. Kontakta oss för all info ! Här kommer lite beskrivning av platsen:

Å – En pärla på Lofoten!!

Orten med det korta namnet är lätt att lägga på minnet. Detta gamla fiskesamhälle ligger placerat allra ytterst på fastlandet i Lofoten där vägen bokstavligen tar slut. Å är ett välkänt turistmål i Norge och naturen runt omkring är magnifik och det är en av de absolut vackraste platserna i hela Norge! Här bor man i pittoreska Norska ”Rorbuer” alldeles vid vattnet.

Sommartid så är det mycket turister som besöker området och det är en riktigt trevlig atmosfär runt bryggområdet.

Den välkända Moskenesströmmen ligger alldeles i närheten och är en av de kraftigaste malströmmar i världen. Här kan skillnaden mellan flod och ebb variera med nästan 4 meter och vattnet kan flytta sig med upp till 6 knop!

Denna strömsättning innebär att det samlas oerhört mycket fisk i området och fisket är väldigt stabilt igenom hela säsongen. Under tidigare säsonger har vi upplevt ett fantastiskt fiske efter stor hälleflundra i Moskenesstraumen och ett unikt storsejfiske i världsklass endast 15-20 min från campen, Torskfisket är också stabilt under hela säsongen med fin genomsnittsvikt på torsken.

I sydväst kan man skåda öarna Vaeröy och Röst som också är kända i sportfiskesammanhang och österut kan man blicka ut över hela Vestfjorden.

Campägaren Roger med personal ser till att hålla servicen på en hög nivå och varför inte avnjuta en god middag eller något gott att dricka på campens fina restaurang samtidigt som man tittar ut över den underbara miljön i Lofoten.

Detta är absolut en av de bästa platserna i hela Norge när det gäller till chansen att fånga stor fisk och platsen passar både nybörjaren som det mest fulländade ”fiskeproffset”!

Å

För mer info hör av er till oss i butiken, tele 0411 12979

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.