Verkasjön (Insjöar)

En trevlig mindre sjö vid natursköna Christinehov.

Foto:By Jorchr (Own work) [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html)

Foto: Jorchr (Own work) [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html)

Verkasjön har länge varit ett uppskattat utflyktsmål för fritidsfiskare och friluftsälskare. Sjön är en gammal torvtäkt som försåg alunbruket med bränsle.

Sjön är belägen norr om Verkeån utmed vägen till Bertilstorp. Flera leder korsas precis vid Verkasjön och detta är en bra plats att söka nattvila på. I enighet med allemansrätten ber vi alla att bara stanna en natt vid Verkasjön. Det är många som vill njuta av omgivningarna, men du är självklart välkommen tillbaka en annan gång.
Området är iordningställt för tältning och det finns ett vindskydd för den som är aningen mer äventyrlig. Här finns även en toalett och eldplats. Flera bryggor gör sjön tillgänglig för sportfiske och fisket är tillåtet i södra halvan av sjön. Man fiskar efter abborre, gädda, mört, regnbåge, ruda och braxen. Tillåtna fiskemetoder är flug- och spinnfiske samt mete och pimpelfiske när isarna bär. Båt i Verkasjön är inte tillåten. Betalning av fiskekort sker via swish.Om ni inte kan genomföra swishbet. kontakta  Håkan Lindgren 0733-408121. Innehavaren av fiskekortet äger rätt att fiska i 12 timmar f.o.m verkställd betalning och kortet får ej överlåtas.  Pris för dygnsfiskekort 40:- Familjekort 100:- Barn under 8 år fiskar gratis i målsmans sällskap. Vid intresse av årskort kontakta Håkan Lindgren på telenr ovan.
Kontaktperson: Christinehofs Ekopark 0417-40100 E-post:info@hogesta.se

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.